Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Korok Képek Kamerák

2011.05.19

Idősebb barátaimtól, szüleimtől gyermekkoromban nagyon sokszor hallottam egy-egy megszokott, kedves tárgy kapcsán, hogy „Ha ez az öreg szekrény, varrógép, kard vagy éppen pipaszurkáló mesélni tudna!”… és már kezdődött is egy érdekes történet, amit én gyerekfejjel persze ámulva hallgattam, s onnantól kezdve az az eszköz számomra varázserővel bírt, hiszen átélt különös dolgokat, meséi vannak.

Kép Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer majd az én kincseim is belépnek a titokzatos tárgyak táborába, s képüket, meséiket nekem kell majd megőrizni az utódok számára. Ma már tudom, mindennek, ami csak létezik a világon, van egy története, hiszen fotográfiához kapcsolódó gyűjteményemnek bármely darabját veszem kézbe, mindegyikhez kapcsolódik valami érdekesség. Van, amelyik történeti ritkaságával kérkedik, van, amelyik magyar vonatkozásai miatt különleges, s természetesen sok olyan masina és kép melengeti a szívemet, amelyek kedves, vidám, vagy éppen édes-bús, netán szomorú emlékeket rejtenek némán, arra várva, hogy más embereket is megérinthessenek, felvidíthassanak, vagy éppen csak elgondolkodtassanak.

Amikor ezeket a kamerákat rendezgettem és a hozzájuk tartozó mesécskéket leírtam, arra kellett ráébrednem, hogy apró kis részletekben, de szinte a fotográfia teljes történetét átfogják, ám egyszersmind többet is nyújtanak. Emberi kapcsolatok, szép barátságok és családi titkok szövik át ezt a képeskönyvet. Rövidek a történetek, nem kell megijedni tőlük. Mindhez tartozik egy szép fotó, s mindegyik önálló életet él. Nem kell az elején kezdeni és nincs vége, nincs slusszpoén. Bárhol bele lehet olvasni, bárhonnan, bármikor folytatható.Kép

Azt remélem, hogy aki ebbe az albumba belelapozgat, nem csak gazdagabb lesz egy kis fotótörténettel, hanem talán a szívét is melengetni képes egy kicsikét egyik másik írásom.

Tisztelettel: a szerző

 

Kedvcsinálóként figyelmükbe ajánlok egy rövid riportfilmet, mely bemutatja a könyvet.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Minden elismerésem!

(Domonkos Ágnes, 2009.12.10 19:59)

Kedves Zoltán!
Köszönöm a meghívót, és örömmel csatlakozom.
Gratulálok a gyűjteményedhez, a kiállításhoz, és ahhoz, hogy mind ezt meg tudtad valósítani.
További sok sikert a munkádhoz
Üdvözlettel
Ági