Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fotográfiák - Nagy Enzoe Zoltán képei

Kép Nagy ENZOE Zoltán Komáromban született. 1970 júliusában, majd kétéves korától a Bodrogközi Kisgéresben élt. Középiskolai tanulmányait a kassai Iparművészeti Szakközépiskolában kezdte el, majd a kassai Magyar Gimnáziumban érettségizett. A prágai Károly Egyetem Teológiai Karán folytatta tanulmányait, emellett a prágai Művészeti Akadémián művészeti fotózással ismerkedett.

 

 Alkotóművészi pályafutását fotózással kezdte - itt Huszár Tibor fotóművész volt a mestere, majd később édesapja, Tiszai Nagy Menyhért hatására kezdett behatóbban foglalkozni a festészettel.

 

 Tagja a királyhelmeci TICCE - Bodrogközi és Ung-vidéki Alkotó Művészek Társulásának, egyik alapítója a magyarországi Aranyosapáti Alkotóháznak valamint a Csarodai Alkotó Műhelynek. Rendszeres résztvevője a TICCE alkotótáborainak, valamint szervezője az Aranyosapáti és Csarodai alkotótáboroknak. Kisvárdától Máltáig számtalan kiállításon vett részt. Több egyéni fotó- és festménykiállítása volt Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon és Olaszországban, ahol a Premio Internazionale D’Arte San Crispino nagydíjjal jutalmazták kiállított műveit.

 

Most műveinek egy válogatásával eljött hozzánk is, s ez kétszeres öröm.  Jó egy ilyen művész képeiben gyönyörködni bárhol a világon, s megtisztelő, hogy a Herman Ottó Múzeumban, a Korok, képek, Kamerák Állandó Fotográfiatörténeti Kiállítás Folyosógalériájában, a pillanat művészetének miskolci szentélyében tehetjük ezt.

 

 Képeiről Kahlil Gibran arab művész, költő (1883-1931) szavai jutnak eszembe:

„Ha azt látod csak, amit megvilágít a fény és azt hallod csak, amit a hang közöl veled, úgy a valóságban sem látni, sem hallani nem tudsz."